FAQ

Is het festival gratis toegang?
Er zijn een aantal gratis toegankelijke locaties, maar de hoofdexpositie in het Rijksmuseum Twenthe, en ook TwentseWelle, kosten toegang. Deze exposities vormen het hart van de Biennale en zijn zeker de moeite waard. Heb je geen 12 euro? Gelukkig kan je de komende weken vrijkaarten winnen via de diverse acties op Facebook en in de wijk Roombeek. 
Kinderen mogen sowieso gratis de musea in. Zie verder pagina TICKETS.

Er is nog een buitenprogramma?
Ja, buiten op het Stroinsbleek, langs de museumlaan, en diverse locaties in Roombeek. Er is zelfs een filmvertoning op de Oude Markt. Deze locaties zijn allemaal gratis toegankelijk, met uitzondering van de Architects of Air, een kaartje daarvoor kost 3,50. Heb je al een dagkaart (van 12 euro), dan kan je gratis naar binnen. Kinderen alleen onder begeleiding.


Is Twente Biennale ook voor niet-kunst-ingewijden en kinderen?
Ja, Twente Biennale is geschikt voor jong en oud, van 8 tot 88 jaar, en biedt een breed programma. 

Welke dag kan ik het beste komen? Of meerdere dagen?
De opening op donderdag is het spectaculairst, vanaf 15:30 uur in Rijksmuseum Twenthe. Met lezingen van o.a. Maarten van Rossem (20u Stroinsbleek), diverse expo's, daarna programma in Atak. Op de opening zijn de meeste kunstenaars ook zelf aanwezig. Vanaf 11 uur in de ochtend zijn de meeste musea geopend. De diverse locaties zijn gemakkelijk te voet bereikbaar via de plattegrond in het boekje.

Al die locaties, kan ik dat allemaal wel vinden?

Ja, het lijkt meer dan het is. Alle locaties zijn te voet bereikbaar en liggen vlakbij elkaar. Er staat een plattegrond in het boekje en er is een INFO stand op de hoofdlocatie Stroinsbleek (vlakbij TETEM, Concordia 21rozendaal en TwentseWelle).

Kan ik ergens blijven slapen?
Er komen tzt diverse arrangementen op deze website. Camping Twentse Es is een goede camping op fiets-afstand. Met korting voor Twente Biennale bezoekers. Ook kan je fietsen huren en een bezoek koppelen aan een paar dagen heerlijkheden die het Twentse landschap te bieden heeft. 
Ook zijn er diverse hotels en pensions en staan er veel vrienden van het festival op www.couchsurfing.org 

Dus ik stap in Enschede de trein uit, en dan?

Roombeek is 10 minuten lopen vanaf NS- station Enschede of met bus 2, 60, 61 of 62. Volg de blauwe borden "Roombeek" of direct naar "TwentseWelle", "Rijksmuseum", etc..

 

En als ik met de auto kom?
Vanaf de A35 afslag Enschede West. Vervolgens de borden 'Enschede West', 'Centrum' en 'Rijksmuseum' volgen. Vanuit overige richtingen 'Centrum' en 'Rijksmuseum' volgen.

 

Parkeren:
Er zijn gratis parkeermogelijkheden in de nabijheid van de museumlaan (let op: aan de stadszijde van de Lasonder-singel geldt een parkeertarief, ook op koopzondagen) of op de parkeer-plaats aan de Roomweg.


Waar kan ik tijdens het festival met vragen terecht?

Bij de suppoosten of de informatiebalie op het Stroinsbleek. Een mailtje sturen kan ook, maar duurt soms een dag.


Kan ik helpen?

Ja, heel graag! Help mee met de verspreiding van events op onze social communities, schrijf je in als vrijwilliger. We zoeken ook nog slaapplekken in Enschede voor vrijwilligers en artiesten, tegen vergoeding.


Een festival met 250 deelnemers van internationale topkwaliteit,  hoe een groot deel van de locaties gratis toegankelijk zijn?

Twente Biennale wordt gefinancierd door de meeste grote kunstfondsen en gemeente.  Daarnaast dankt het festival het bestaan aan alle enthousiaste vrijwilligers, medewerkers, kunstenaars en samenwerkingspartners. Maar, je mist toch de hoofd-expo. Doe anders mee aan 1 van de kaarten win-acties als bewoner van Roombeek, of via  Facebook.

 

Ik wil graag foto's maken tijdens Twente Biennale (of Twente Biennale/GOGBOT/PLANETART pre-events):

Dat mag, alleen voor professionele camera's gelden er andere regels: (na aanmelding) mogen fotografen overal fotograferen, mits ze de foto's op origineel formaat en zonder tekst/logo's etc door het beeld, delen met de organisatie van het festival, op dezelfde dag (via Wetransfer), zodat wij de foto's voor niet-commerciele doeleinden en eigen promotie kunnen gebruiken. Fotografen mogen vooraan staan, maar dienen zich te gedragen als gast: niet zonder overleg het podium bestijgen, en niet storen met het optreden of het zicht/beeld van het optreden/lezing/performance/beeld, geen kleedkamers binnendringen, etc.
Met het bezoeken van het festival ga je automatisch accoord met deze regel. Wij staan niet toe dat er mensen geld verdienen aan ons festival, zonder vooraf overleg.

 

Info

OPENINGSTIJDEN


(klik om te vergroten)

 

HOTEL en CAMPING

Er zijn diverse hotels en campings in de omgeving. Twente Biennale biedt diverse arrangementen en kortingsdeals: Camping De Twentse Es, Hotel Rodenbach Enschede, Best Western Hotel Scholtenhagen, Landgoedhotel De Wilmersberg, lees meer..

 

OPENBAAR VERVOER

trein naar Enschede, volg de route naar cultuurwijk Roombeek. Hoofdexpositie en begin van de museumlaan is Rijksmuseum Twenthe.
Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514 BP Enschede

ROUTE

Met het openbaar vervoer
10 minuten lopen vanaf NS- station Enschede of met bus 2, 60, 61 of 62.

Met de auto
Vanaf de A35 afslag Enschede West. Vervolgens de borden 'Enschede West', 'Centrum' en 'Rijksmuseum' volgen. Vanuit overige richtingen 'Centrum'
en 'Rijksmuseum' volgen.

Parkeren
Er zijn gratis parkeermogelijkheden in de nabijheid van de museumlaan (let op: aan de stadszijde van de Lasonder-singel geldt een parkeertarief,
ook op koopzondagen) of op de parkeer-plaats aan de Roomweg.

 

Mondriaan Fondsenschedeklein g   Prins Bernard Cultuurfonds     Kunstbeeld.nl   PLANETARTCultuurpark Roombeek     ATAK   Rijksmuseum Twenthe   TETEM Kunstruimte   ArtEZ   TwentseWelle   Concordia   De Vluchtkerk   Cafe het BolwerkUniversity of Twente  Dynamo Expo  LIMA More..