Jan Cremer & Art Fair Expo

Het Balengebouw, al jaren voorbestemd als Cremer Museum, wordt ingenomen door Marc Bijl, Hugo Kaagman, Boris Tellegen, maar ook de TB Art Fair Expo, mediakunst, film...

In De Geest van Cremer

In het kader van de toekomst van het Balengebouw, dat al jaren was voorbestemd als Jan Cremer Museum, vindt een Artist-in-Residence project plaats in het gebouw, voor aanvang van de Biennale.
7 kunstenaars maken speciaal werk in samenwerking met de in Enschede geboren schrijver en kunstenaar, een expositie met ingrepen in en aan het gebouw, een en ander uitgevoerd in de rebelse geest van Cremer, en in het bijzonder gericht op zijn boek De Hunnen uit 1984.
Jan Cremer, Marc Bijl, Hugo Kaagman, Boris Tellegen, Aldo van den Broek, ViaOral, Marc van Elburg. Mis ook niet De Wereld Draait Door uitzending van 3 mei! 

EX$IT through the Gift$$$hop-TB Art Fair & Expo

Midas Zwaan, Pipsquek was here!, Rob van der Hoeven, The Londen Police, Matt Small, Booyabase, Olaf Mooij, e.v.a.
mmv LookforArt, st Art Gallery, artKitchen, Klerkx Art Agency, e.v.a.

Marina Abramovic

Het thema Identifying Europe loopt als een rode draad door de locaties van TB13. In het balengebouw het tweeluik 'Balkan Epic Erotic', video-installatie als reflectie over de geschiedenis van Servie.

Oost Nederlandse kunstenaarsinitiatieven

Ook in het Balengebouw een expositie van toonaangevende Oost-Nederlandse kunstenaarsinitiatieven over Europa, met o.a.:
Studio Complex Enschede, eerst!/Filter Enschede, MAFF Almelo, B93, Ateliers Fabrieksschool, Tkkr LAB Enschede..

Universiteit Twente

Studenten van de opleiding Creative Technology exposeren over Identfying Europe

Mondriaan Fondsenschedeklein g   Prins Bernard Cultuurfonds     Kunstbeeld.nl   PLANETARTCultuurpark Roombeek     ATAK   Rijksmuseum Twenthe   TETEM Kunstruimte   ArtEZ   TwentseWelle   Concordia   De Vluchtkerk   Cafe het BolwerkUniversity of Twente  Dynamo Expo  LIMA More..